slideshow

Блог

Актуелности

14 сеп 2017
Вести

Спремили новац за Србе отворите посао у Боливији

Потпредседник Боливије Алваро Гарциа Линер понудио је Србији отворити канцеларију у Ла Пазу како би постала веза између српских предузећа која се баве пословима у овој земљи, као и између власти Србије и Боливије.

Заменик председника Боливије, познатог левичара Ева Моралес, током недавне посете Београду, понудила је велику суму новца за долазак српских компанија на боливијско тржиште, док је разговарајући са шефом српске дипломатије Ивица Дачић у разговору за данашњу "Политику" Жану Петковић Куљача де Родригес, почасни конзул Србије у овој земљи који је присуствовао разговору два званичника.

Потпредседник је понудио пуно новца  тако рећи цео свој буџет за следећу годину, али је управо затражио да се отвори канцеларија у Ла Пазу што пре. Боливији су потребне компаније да граде хидроелектране, болнице у приградским подручјима, путеве, мостове.Он је отворен  за сарадњу, јер су наше две земље билатерално дуго година помажу, а Боливија има недвосмислен став о питању Косова ", рекао је конзул Србије.

Како истиче, Линер је први високи званичник који је дошао у Србију 1960. године, док је Коча Поповић, последњи значајан политичар из Београда у Боливији,

 Потпредседнику Боливије многи западни бизнисмени долазе на ноге, јер ова земља има злато, сребро, руде, а недавно су били представници 18 њемачких фирми, а сада долази код нас и каже:" Желим да вам дам ово зато што сте социјалиста. Отишао сам у школу и сањао да долазим у Београд, ти си био идеал марксизма ", рекао је конзул Србије.

Она је истакла да Боливија има највеће резерве ретких метала, као и да је потписала уговоре о продаји гаса у региону, тако да постоје ињекције страног капитала.

У Боливију  данас долази много људи поготово из Кине р рекла је Жана де Родригес.

 

Извор Тањуг 

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux