slideshow

Блог

Актуелности

29 јан 2018
Вести

Неопходно је трајно решење канализационог система на левој обали Дунава

Градоначелник Београда Синиша Мали посетио је насеље Крњача и Котеж  и истакао да се проблем са канализацијом на обали Дунава трајно решава. Он је такође поновио план којим ће све улице у општини Палилула бити "пресвучене" новим асфалту до краја следеће године. Градоначелник је прошао кроз асфалтирање прве Сутјеске улице у Крњачу. Ово је улица дуга 720 метара.

Више од 50 улица реконструисано је током прошле године и једног дана у општини Палилула, а преко 30 километара новог асфалта. Током текуће и следеће године реализоваћемо план према којем ће свака улица у општини Палилула добити нови асфалт, било да се ради о категоризираном или не додељеном путу. То смо обећали грађанима, а сада је то обећање испуњено ", рекао је Мали.

Према његовим речима, у блоку Браћа Марић је изграђена канализациона мрежа од 1.2 километара.

Непостојање адекватне канализационе мреже практично на читавој левој обали Дунава јесте проблем који би морао да буде трајно решен. У овом делу Београда то је апсолутно највећи проблем на који сам наишао у разговору са грађанима. Ми ћемо обезбедити финансирање врло брзо и то ће бити фонд који се дефинише искључиво за западну обалу Дунава ", рекао је Мали.

Председник општине Палилула Александар Јовичић изразио је мишљење да је ова општина у последњих 18 месеци направила бољи потез.

Добили смо 220 милиона динара из града Београда за асфалтирање некласификоване улице. До краја пролећа ћемо асфалтирати 50 од 110 неасфалтираних улица. Грађани су нестрпљиви за канализацију, али свакако виде да нешто коначно ради на томе. Такође смо заменили пет километара старих азбестних цеви у систему водоснабдевања. Када је реч о канализационом систему, надамо се да ће град обезбедити додатних 38 милиона евра, што би потврдило динамику радова у наредних пет, шест или десет година. На крају овог процеса, читава обала обале Дунава биће повезана са канализационом мрежом - рекао је Јовичић.

 

Извор-Беоинфо

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux