slideshow

Блог

Актуелности

07 јул 2015
Вести

Нови мост на Дрини

 

Изградња моста преко Дрине, између Љубовије и Братунца, почиње у септембру, а посао вредан 12 милиона евра биће завршен у року од две године. Ово је прецизирано споразумом који су потписали Зорана Михајловић, потпредседник Владе Србије, и Славко Матановић, министар транспорта и комуникација у савету министара БиХ. Споразумом су обухваћене и приступне саобраћајнице као и отварање новог граничног прелаза.

 

Mост дужине 220 метара имаће две траке. Основни задатак је да се повећа проток робе и путника. Наредне недеље биће расписан тендер за избор извођача радова.

- Дрина нас не раздваја, већ спаја, Наш задатак је да омогућимо да изградњом инфраструктуре наше везе постану још чвршће - изјавила је Михајловићева после потписивања споразума. - Тренутно на потезу од око 200 километара уз границу на Дрини не постоји мост који може да поднесе тешки теретни саобраћај. До сада је урађена студија оправданости, генерални и идејни пројекат, а пројекат за добијање грађевинске дозволе биће завршен до 1. септембра. Укупна вредност радова је 12 милиона евра, од чега је учешће Србије нешто више од шест милиона евра, а остатак финансирају БиХ и Република Српска.

 

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux