slideshow

Блог

Актуелности

16 јул 2015
Вести

Отворена батајничка петља

Петља "Батајница", највећа на обилазници око Београда, завршена је у уговореном року. За то су се побринули радници домаћих фирми, "Планум" и "Ратко Митровић - Нискоградња". На овом капиталном објекту су у саобраћај пуштена и два последња искључења за Земун, из правца Новог Сада и Добановаца. Тиме је петља "Батајница" комплетно у функцији, јер су остварене све планиране везе са новосадским и загребачким ауто-путем.

 

- Ова петља је први улаз у Београд са севера и сада од Хоргоша до Добановаца имамо ауто-пут у пуном профилу истиче Ратомир Тодоровић, генерални директор "Планума". Радови, које смо извели у року од три године вредни су 4,3 милијарде динара. Петља има четири километра ауто-пута и девет километара приступних саобраћајница. Укупно има осам мостовских конструкција дужине око два километра. Како наводи Тодоровић осим што обезбеђује пун профил ауто-пута, петља омогућава улазе и силазе ка Земуну и новом Пупиновом мосту .

Иначе, овај Конзорцијум домаћих фирми тренутно изводи и радове и на делу обилазнице од Остружнице до Добановаца. Ту се у дужини од око десет километара гради друга трака. Тако ће за месец и по дана, када по плану треба да се заврши посао, и тај део обилазног пута око Београда имати пун профил ауто-пута.

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux