Одштампајте ову страницу
Модернизација брзе пруге до Будимпеште почиње до краја 2015.
16 јул 2015
Вести

Модернизација брзе пруге до Будимпеште почиње до краја 2015.

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић поручила је да се пројекат модернизације брзе пруге Београд-Будимпешта развија предвиђеном динамиком и да ће тај посао почети до краја године.

- Желимо да почнемо на време. Ово је значајан пројекат за Србију, сви желимо да модернизујемо ову пругу која ће бити значајан Европски транспортни правац за проток робе и путника - рекла је Михајловић на припремном састанку са Кинеском страном уочи Трилатералног састанка, представника Србије, Мађарске и Кине, који ће бити одржан у понедељак у Будимпешти.

- Веома је важно да се држимо свих рокова које су три премијера договорила - поручила је Михајловић.

Она је истакла да је неопходно доћи до најефикаснијег модела финансирања који ће бити у складу са аранжманом са међународним монетарним фондом на који се Србија обавезала. Обе стране су се сложиле да се у Будимпешти формира трилатерална Радна група која ће се бавити тим питањем и да ће Студија изводљивости,  која ће бити дефинисана до краја јула, бити база свих наредних активности.

Ови разговори, наставак су договора који су, у у Београду на Самиту Кине и 16 земаља централне и истоцне Европе, тројица премијера Србије, Мађарске и Кине, постигли у децембру 2014. године.

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux