slideshow

Блог

Актуелности

03 јун 2015
Вести

Закон о конверзији земљишта у јуну

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да ће у јуну бити усвојен Закон о конверзији земљишта, као и да би у току овог месеца Влада Србије требало да усвоји Предлог закона о легализацији објеката.

 

"Закон о конверзији је тренутно у јавној расправи и очекујем да у јуну на седници владе буде усвојен предлог закона, јер је већ потпуно усаглашен", рекла је Михајловић, одговарајући на питања новинара и додала да ће тај закон затим бити усвојен и у парламенту до краја месеца.

Она је рекла да се не касни са тим законом и да је, као што је раније најавила, нацрт закона припремљен до 1. априла, али да је морала да га погледа Европска комисија и друге релевантне институције, као и инвеститори, чија мишљења су била неопходна.

Она је истакла да ће закон бити донет на време и да неће бити изгубљена грађевинска сезона.

 

Према њеним речима, у јавној расправи је тренутно и нови закон о премеру и катастру, који је неопходно донети заједно са законом о конверзији, како би се заокружила та област."У јуну нас чека и предлог закона о легализацији, који ће бити једнократан закон, како бисмо решили питање 1,5 милиона нелегално изграђених објеката у Србији", додала је Михајловић.

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux