slideshow

Блог

Актуелности

26 нов 2015
Вести

Расписан тендер за уклањање војног објекта "Алекса Дундић" У Земуну

Земунско насеље налик вождовачком Степа Степановић ближи се почетку реализације, пошто је Грађевинска дирекција Србије расписала тендер за израду пројекта за рушење и уклањање постојећих објеката у касарни "Алекса Дундић" - ова касарна је позната и као некадашња Коњичка школа. Међутим, завршетак комплетне документације и планова, очекује се тек за годину дана, када ће се знати и почетак градње.

 

Припрема шест хектара оивичених улицама Цара Душана, Филипа Вишњића, Шумадијском и Задужбинском, само је увод у разраду плана будућег стамбено-пословног комплекса. Пре самих радова на рушењу, из ГДС објашњавају да је потребно да се изабере извођач, али и да се обезбеде све дозволе и документација. Након тога, треба да се усагласи пројекат са урбанистичким планом, да би могло да се говори броју и структури станова. Све то биће познато крајем 2016. године.

Међутим, када је реч о самом насељу, планирана је изградња 31 објекта укупне бруто површине од 21.330 квадрата, као и пратећих садржаја. Иако вишеструко мања површина од бивше касарне "4. јул", комплекс би био рађен по моделу данашњег насеља Степа Степановић, чиме ће се обезбедити решавање стамбеног питања за војна лица. Због тога је постигнута размена између ГДС и Министарства одбране, када је предата локација за станове у вредности од 12 милиона евра.

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux