slideshow

Блог

Актуелности

22 јул 2016
Вести

Ускоро списак објеката за рушење у Београду

До почетка следеће недеље биће завршен списак свих објеката за рушење у Београду који су грађени супротно Закону о озакоњењу и Закону о планирању и изградњи, саопштено је јуче након састанка представника Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Града Београда. Како је саопштило Министарство, на састанку су учествовали државна секретарка тог министарства Александра Дамњановић, градоначелник Београда Синиша Мали и градски менаџер Горан Весић.

 

Договорили су се да учине све да зауставе нелегалну изградњу и да кривично одговорају сви који крше закон, укључујући и представнике општина и грађевинске инспекторе.

Саопштено је да је почела контрола свих, близу 10.000 објеката чије је озакоњење затражено од датума усвајања закона до данас.

 

- Ови објекти биће упоређени са сателитским снимком који је сада доступан и Граду Београду, како би се утврдило да ли су грађени после доношења закона. Ако се утврди кршење закона, против инвеститора, али и грађевинских инспектора и општинских службеника, биће покренути кривични поступци, јер је нелегална градња по ступању на снагу Закона о озакоњењу кривично дело - наводи се у саопштењу.

 

Министарство и Град Београд формираће заједничку Радну групу која ће надзирати и пратити рад свих институција надлежних за спроводјење Закона о озакоњењу и Закона о планирању и изградњи. Радна група ће свакодневно контролисати примену закона на терену и одмах реаговати на кршење закона.

 

- Свака градња без дозволе од дана усвајања Закона о озакоњењу, односно 26. новембра 2015. године, представља кривично дело. Такви објекти не могу бити предмет озакоњења, већ се за њих одмах доноси решење о рушењу и заказује извршење. Свако ко не поступа на овај начин чини кривично дело и за то ће одговорати - рекла је Дамњановић. Додала је да ће Министарство и Град Београд, заједно са Министарством унутрашњих послова и тужилаштвом, предузети све мере да се заустави нова бесправна градња и да се одговорни казне.

 

Извор Бета 

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux