slideshow

Блог

Актуелности

16 окт 2015
Вести

Коридори раскидају уговор са бугарском Трејс групом

Коридори Србије ће раскинути уговор са бугарском Трејс групом због споре изградње обилазнице око Димитровграда на источном краку Коридора 10.

 

Директор Коридора Србије Дмитар Ђуровић је изјавио да је Трејс група обавила свега 13 одсто посла истичући да су Коридори имали коректан однос пре тој компанији, која је више пута упозоравана да мора да покрене радове.

Бугарска „Траце Гроуп Холд плц” је крајем јуна 2014. добила посао градње обилазнице око Димитровграда на Коридору 10 и тако заменила на тој деоници аустријску Алпину која је банкротирала 2013. године.

Трејс је добио рок за градњу од 450 дана, а вредност уговорених радова је износила 2,26 милијарди динара.

На деоници обилазница око Димитровград - граница са Бугарском Трејс је требало да изгради аутопут дужине 5,8 км у пуном профилу, седам мостова дужине од 20 до 500 метара, чији је распон између 30 и 35 метара, такоде, у пуном профилу.

Ђуровић каже да ће ресорно министарство и Светска банка, која кредитира градњу на тој деоници, подржати Коридоре да се након раскидања уговора по убрзаној процедури изабере нови извођач радова.

Он је додао да ће та деоница бити завршена до краја 2016. године, до када треба да буде завршен цео путни Коридор 10 кроз Србију.

 

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux