slideshow

Блог

Актуелности

16 јул 2015
Вести

Модернизација брзе пруге до Будимпеште почиње до краја 2015.

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић поручила је да се пројекат модернизације брзе пруге Београд-Будимпешта развија предвиђеном динамиком и да ће тај посао почети до краја године.

- Желимо да почнемо на време. Ово је значајан пројекат за Србију, сви желимо да модернизујемо ову пругу која ће бити значајан Европски транспортни правац за проток робе и путника - рекла је Михајловић на припремном састанку са Кинеском страном уочи Трилатералног састанка, представника Србије, Мађарске и Кине, који ће бити одржан у понедељак у Будимпешти.

- Веома је важно да се држимо свих рокова које су три премијера договорила - поручила је Михајловић.

Она је истакла да је неопходно доћи до најефикаснијег модела финансирања који ће бити у складу са аранжманом са међународним монетарним фондом на који се Србија обавезала. Обе стране су се сложиле да се у Будимпешти формира трилатерална Радна група која ће се бавити тим питањем и да ће Студија изводљивости,  која ће бити дефинисана до краја јула, бити база свих наредних активности.

Ови разговори, наставак су договора који су, у у Београду на Самиту Кине и 16 земаља централне и истоцне Европе, тројица премијера Србије, Мађарске и Кине, постигли у децембру 2014. године.

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux