slideshow

Блог

Актуелности

17 сеп 2015
Вести

Весић позвао српске грађевинске компаније да се јављају на тендере

 

Градски менаџер Горан Весић позвао jе домаће грађевинске компаниjе да активниjе учествуjу на тендерима коjе расписуjе Град Београд, jер се дешава да се на тендер за коjи jе обезбеђен новац за финансирање радова не jави ниjедна компаниjа, саопштила jе данас Градска управа.

 

"Град Београд позива све грађевинске компаниjе, као и оне коjе се баве проjектовањем да пажљиво прате тендере коjе обjављуjемо како би равноправно учествовале у процесу добиjања послова", рекао jе Весић.

Звучи парадоксално, али у време када се грађевинске компаниjе, посебно домаће, жале да немаjу довољно посла, на неколико тендера Дирекциjе за грађевинско земљиште и изградњу Града Београда нико се ниjе jавио, додао jе он.

Oн jе додао да би велики тендер, вредан више од милион евра, за пробиjање железничког насипа и спаjање Булевара уметности и Булевара Црвене армиjе могао да буде одложен jер се ниjедна грађевинска фирма до сада ниjе приjавила за таj посао вредан више од милион евра.

"Oваj посао пробиjања железничког насипа ниjе непознат домаћоj грађевинскоj оперативи, jер jе на истоj железничкоj прузи, на укрштању са Улицом Jуриjа Гагарина, пре шест година успешно изграђено 200 метара железничког моста са измештањем контактне мреже и све то без дужих прекида у саобраћаjу", рекао jе Весић.

Дирекциjа за грађевинско земљиште и изградњу Града Београда jе и тада, као и сада, обезбедила све услове грађевинцима и уговором уредила односе са Железницама Србиjе, коjе су ред вожње прилагодиле извођењу радова, рекао jе градски менаџер Весић.

"Спаjање Булевара уметности и Булевара Црвене армиjе важно jе за грађане Новог Београда, jер ће олакшати одвиjање саобраћаjа. Зато jе Град издвоjио новац да се оваj посао заврши", рекао jе Весић и додао да jе потребно извршити подбушивање железничке пруге бетонским елементима, заменити део железничких колосека и контактне мреже и повезати постоjеће саобраћаjнице и комплетну инфраструктуру.

Oн jе нагласио да Град Београд има велике планове када jе у питању изградња инфраструктуре на Новом Београду. 

И поред тога што пробиjање железничког насипа доста значи за околну саобраћаjну мрежу Новог Београда, одлагање тендера, ако се не jави ниjедна заинтересована компаниjа, неће утицати да Дирекциjа за грађевинско земљиште и изградњу Града Београда успешно реализуjе друга два посла, нагласио jе Весић.

Весић jе прецизирао да jе реч о изградњи наставка приступних путева Mосту на Aди и проширење Tошиног бунара.

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux